POLITIIKAN PELIKENTILLÄ

Ruottalaaset äänesti. Oikein.

Minun mielestäni väärin ei voi äänestää. Ei missään tilanteessa, eikä missään vaalissa. Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä. Äänestystilanteessa mielipide ilmaistaan ja se on aina oikea. Piste.

Vaalin tulos alkaa olla selvillä. Joillekin se oli yllätys ja joillekin ei. Joku saattoi pettyä ja joku repesi riemuun. Oli miten oli, niin tämän tuloksen kanssa naapurissa on elettävä ja hallitus kasattava.

Minä en usko uusiin vaaleihin. Mitä se muuttaisi? Ei mitään.

Perinteiset arvot ja periaatteet olivat vielä himpun verran uusia tuulia voimakkaampia. Myrskyvaroitus on kuitenkin annettu ja seuraavissa vaaleissa Ruotsissa rytisee, jos autojen polttelu ja kaduilla ammuskelu jatkuu.

Rytinää voi olla monen laista. Hallittua taikka hallitsematonta. Minä liputan ja äänestän hallitun rytinän puolesta. Hallitsematon toiminta palvelee vain harvojen etua. Siihen porukkaan minä en halua koskea edes pitkällä tikulla.

Maahanmuutto nousi keskusteluun. Ennustan, että siitä keskustellaan keväällä myös Suomessa. Osa puhuu aidasta, osa aidan seipäistä ja osa mistä vaan, kunhan ääneen pääsee.

Toivon, että edes osa keskustelijoista ymmärtäisi erottaa maahanmuuton muodot. Mistä syystä Suomeen muutetaan. Joku tulee Suomeen töihin ja joku aviopuolison perässä. Joku hakee Suomesta turvapaikkaa.

Oli tulon syy mikä tahansa, tulijat ovat ihmisiä ja ihmisinä heidät on kohdattava. Minä ajattelen näin.

Kun tulija kohdataan ihmisenä, on vähintäänkin kohtuullista odottaa tulijalta samanlaista ajatus- ja arvomaailmaa meitä maassa jo olevia kohtaan. Puuttomalta aavikolta tulijankin on hyvä oppia, että Suomessa metsä vastaa niin kuin sinne huudetaan.

Puukkohippasille täällä ei kannata alkaa – ei yksityisasunnoissa, eikä varsinkaan toreilla. Eikä polttaa yhtään autoa taikka roskakatosta. Käsikranaatteja harvemmin kadulta löytää. Jos löytää, siitä pitää ilmoittaa poliisille. Tämä on hyvä oppia heti kättelyssä.

Tuntemani ruotsalaiset ajattelevat samoin. Ruotsiinkin saa tulla ja siellä saa heidän puolestaan olla, jos osaa käyttäytyä. Jos ei osaa, taikka ei halua käyttäytyä kuten enemmistö ruotsalaisista toivoo, saattaa tulla ongelmia.

Ongelmia ratkotaan monella tapaa. Vaali on yksi tapa. Väkivalta toinen. Minä olen vaalin kannalla.

Poliittisten päättäjien on ymmärrettävä vastuunsa. Vastuullisen päättäjän on näytettävä ja käytettävä kansalta saamaansa valtakirjaa kansan edun mukaisesti.

Kansan edun mukaista ei ole ajaa maata kaaokseen, taikka anarkiaan. Punamustat anarkistit lietsovat kaaosta. He hakkaavat kepeillä poliisien ratsuja, makoilevat kaduilla poliisiautojen edessä ja riittääpä heitä vielä lentokoneeseenkin vastustamaan viranomaisten virkatoimia. Minulta ei heru heille ymmärrystä.

Yhtä vähän ymmärrän heitä, jotka ottaisivat avosylin vastaan kaikki maahamme tulevat. Minun mielestäni tuloon on oltava aina joku syy ja peruste. Molempien pitää olla aitoja ja tarvittaessa ne on todistettava, ihan henkilöllisyydestä lähtien.

Totuus löytyy anarkistien ja avosylisten välistä. Ääripäät eivät kiehdo. Olen virkamies.

Asioiden pitää olla hyvässä järjestyksessä ja tilanteen viranomaisten hallinnassa. Se on enemmistön etu. Sen puolesta minä teen työtä.