MEDIATIEDOTE

Julkaisuvapaa HETI 

JOKA VIIDES KANSANEDUSTAJA HALUAA VÄHENTÄÄ SUSIA

Olen tänään (23.11) jättänyt toimenpidealoitteen jossa esitän vähintään kymmenen susilauman poistamista, sanoo kansanedustaja Reijo Hongisto (Sin). Parhaillaan valmistellaan susikannanhoitosuunnitelmaa, johon kirjataan myös lisääntyvien susilaumojen vähimmäismäärä. Nykyisin voimassaolevan hoitosuunnitelman mukaan Suomessa on oltava vähintään 25 lisääntyvää susilaumaa.

-Minun ja yli 40 muun kansanedustajan mielestä tuo määrä saisi olla enintään 15. Meidän mielestämme kesällä 2019 valmistuvaan susikannan hoitosuunnitelmaan tulee kirjata selkeästi, että Suomen susikanta säilyy elinvoimaisena 15 lauman turvin. Suomeen vaeltaa jatkuvasti susia myös Venäjältä ja näin ollen suden perimä säilyy riittävän laajana, eikä ole vaaraa sisäsiittoisuudesta.

-Viime vuosina sudet ovat lisääntyneet erityisesti maamme länsiosissa ja Pohjanmaan rannikkoseuduilla. Asia on puhuttanut Vaasan vaalipiirin kansanedustajia, joiden kanssa aloitetta on valmisteltu hyvässä yhteistyössä. Vaalipiirin kansanedustajista aloitteen allekirjoittivat myös Hautala, Koski, Saarakkala, Savola, Wallin ja Östman. Aloitteen allekirjoittajia onkin kaikista muista, paitsi vihreiden ja RKP:n eduskuntaryhmistä. Haluan kiittää kaikkia aloitteen allekirjoittajia myönteisestä suhtautumisesta paljon puhuttavaan asiaan.

 Lisätiedot:

Reijo Hongisto

Kansanedustaja (Sin)

040-525 7488