VAALIKUUMETTAKO?

Sininen Tulevaisuus ja Kansalaispuolue ovat solmineet teknisen vaaliliiton Vaasan ja Oulun vaalipiireissä.

Molemmat puolueet asettavat ehdokkaansa samalle listalle, mutta kampanjoivat itsenäisesti omilla teemoillaan.

Vaaliliitosta neuvoteltiin hyvässä hengessä pitkin syksyä. Mikäs oli neuvotellessa, kun neuvotteluosapuolena oli virkasisar. Eivät poliisikoulun pääsykokeita seulovat psykologit turhaan ”lajittele” hakijoita. Yleensä virkamerkkiä kantavilla on samanlaiset arvot ja ajatukset – Isänmaa, Suomi ja suomalaiset sekä turvallisuus. Siinäpä ne tärkeimmät.

Pohjanmaan Sinisten puheenjohtajana vastaan piirin- ja omasta menestyksestäni tulevissa eduskuntavaaleissa. Piirin menestys on ensin. Oma vasta sen jälkeen. Jos piiri menestyy, voin menestyä minäkin. Jos piiri ei menesty, en menesty minäkään. Näin se menee.

Uskon Kansalaispuolueen Katteluksen ajattelevan ja tuntevan samoin. Meillä molemmilla on yhteinen päämäärä – saada puolueistamme edustaja taikka edustajia seuraaville valtiopäiville.

Helppoa se ei ole, mutta mahdollista. Kaikki riippuu ehdokasasettelusta ja siitä, saammeko sanomamme perille. Joukkoja on johdettava edestä!

27 vuotta poliisina ja lähes kahdeksan vuotta eduskunnassa on opettanut, että äärimmäisyydet johtavat harvoin hyvään lopputulokseen. Puhutaan sitten politiikasta taikka muusta ihmisten välisestä toiminnasta. Sininen Tulevaisuus ja Kansalaispuolue tarjoavat turvallisen vaihtoehdon ääripäiden välistä. Tutustu teemoihimme, tule juttusille ja ota yhteyttä – kerro miten juuri Sinun mielestäsi pitäisi maata johtaa.

Olen käynyt kahdet edelliset vaalit neljän T:n teemalla. Terveys, Toimeentulo, Turvallisuus ja Tiestö. Näitä asioita olen pitänyt esillä ja näihin asioihin panostanut. Jokainen voi vapaasti päätellä, kuinka olen työssäni onnistunut.

Pitkään virkamerkkiä kantaneena olen erittäin tyytyväinen, kun puolueemme valitsi vaaliteemakseen TURVALLISUUDEN. Virallinen termi on kansanturvallisuus, mutta yhtä kaikki, siihen sisältyy sana TURVALLISUUS. Tunnustan suoraan, että poliisina olen ylpeä puolueemme vaaliteemasta. Sinisissä on ymmärretty mitä turvallisuus kaikessa laajuudessaan tarkoittaa ja mitä se merkitsee kansalaisille. Se merkitsee kaikkea. Jos et tunne oloasi turvalliseksi, et uskalla elää normaalia elämää. Turvattomuuden tunne rajoittaa jokapäiväisiä toimiasi.

Sininen turvallisuus koostuu pehmeästä arjen turvallisuudesta ja kovasta Isänmaan turvallisuudesta. Pehmeä arjen turvallisuus tarkoittaa terveyttä ja toimeentuloa, sekä sosiaalisen turvaverkon tukea. Kova Isänmaan turvallisuus tarkoittaa poliisin, rajavartiolaitoksen ja tullin resurssien turvaamista. Me emme vaadi rautaa rajalle, vaan eläviä ihmisiä ja tekeviä käsiä pitämään huolta siitä, että maahamme ei pääse ja maastamme ei pääse rikollisia. Ketunhäntä kainalossa ei kannata rajoillemme tulla.

Jos haluat kantaa kortesi kekoon, lähde mukaan ja asetu ehdolle seuraaviin eduskuntavaaleihin. Vielä on tilaa hyville ehdokkaille.