UUTISOINTIA

HS tänään (4.12-18) ”Oulun poliisi varoittaa: Ulkomaalaistaustaiset miehet saalistavat nuoria tyttöjä netissä….Oulussa on paljastunut useita tapauksia joista vakavimmat ovat johtaneet seksuaalirikosepäilyihin”

Näin kirjoitettiin lehdessä. Juttu levisi myös sosiaaliseen mediaan. Jutun leviämistä en ihmettele, mutta ihmettelen suomalaisten reagointia, sillä useimmat kommentoineista varoittelivat nuoria netin vaaroista. 

Nettikö tässä se vaarallisin on? Minun mielestäni vaara on ihan kokonaan muualla. Oulun poliisi tiedotti viikonloppuna tutkivansa nuoren tytön raiskaamista ja seksuaalista hyväksikäyttöä. Tutkinnan yhteydessä oli otettu kiinni ja myöhemmin vangittu seitsemän aikuista miestä. Tutkinnan edetessä rikosnimikkeiksi tarkentuivat törkeä raiskaus ja törkeä lapsen seksuaalinen hyväksiköyttö. 

MTV:n uutisissa haastateltu tutkinnanjohtaja kertoi, että yksikään kiinniotetuista ei ole taustaltaan syntyperäinen suomen kansalainen. Tutkinnanjohtajan mukaan joku kiinniotetuista on saanut suomen kansalaisuuden, jollain asia on vireillä ja joku on maassa turvapaikanhakijana.

Vastenmieliseen väkivallantekoon ei syyllistynyt netti, vaan ihminen. Kymmenvuotiaaseen lapseen ei yhtynyt netti, vaan ihminen. Poliisi selvittää syylliset  ja tuomioistuin toimii harkintansa mukaan.

Jos joku leivättömän pöydän ääressä istuu, istuja on ihminen – ei netti. Tämä on syytä pitää mielessä ja sanoa asia niin kuin se on.

Toinen HS uutinen kertoi, että tänään (4.12 -18) oli ihminen syttynyt tuleen Espoon keskuksen Samarian terveysaseman edessä. Tuleen syttynyt ihminen oli saatu sammutettua ja vietyä hoitoon.

Minun elämänkokemukseni mukaan ihminen ei syty tuleen ihan noin vaan. Jos syttyisi, kävelisi kaduilla liekehtiviä ihmisiä harva se päivä. 

Uutiset luettuani mietin, minkä takia asioista ei voida puhua niiden oikeilla nimillä? 

Sas se!