PALAUTETTA PALAUTTEESEEN

Sain paljon palautetta edellisestä kirjoituksestani. Kiitos siitä. Palaute ja kysymykset kertovat, että tällä sivustolla käydään ja kirjoituksiani luetaan, vaikka en ole pitkään aikaan täällä mitään julkaissutkaan.

Moni kiitti kirjoituksesta ja oli kanssani samaa mieltä. Heille kirjoitukseni oli auennut toivomallani tavalla. Harmillisen paljon oli myös heitä, jotka eivät olleet ymmärtäneet sanomaani ollenkaan, taikka olivat ymmärtäneet sen väärin. 

Lienee paikallaan muutamalla rivillä selventää sanomaani. Minä EN väittänyt, enkä väitä, että viranomaistiedotteisiimme pääsisi vaikuttamaan kukaan ulkopuolinen.  Se olisi jo ajatuksenakin melko mahdoton.

Sen sijaan pidän mahdollisena ja jopa todennäköisenä, että näiden tiedotteiden tahalliseen vääristelemiseen ja värittämiseen sosiaalisessa mediassa osallistuvat myös muut kun syntyperäiset Suomen kansalaiset. Nimitän näitä muita trolleiksi.

Erityisen otollinen väline trollaamiselle on Facebook, jonne voi kuka tahansa luoda oman, taikka keksityn profiilin. Esimerkkejä valeprofiileista taitaa olla jokaisella vähänkään kauemmin fb:ssä olleella.

Minä saan viikoittain kaverikutsuja tuntemattomilta henkilöiltä. Kun kysyn yksityisviestillä kaverikutsun lähettäjältä muutamaa yksinkertaista asiaa, ei vastausta tule. Kun katselen kaverikutsun lähettäjän omaa sivua ja näen sieltä monta minulle tuttua kaveria, kysyn yleensä näiltä tutuiltani tuntevatko he tällaista henkilöä. Monta kertaa vastauksena on EN TUNNE. Siitä huolimatta tämä tuntematon on hyväksytty kaveriksi ja siitä se sitten alkaa.

Kun tuntematon on kaverina, hän melko nopeasti näkee mistä kohdehenkilö on kiinnostunut, mitä keskusteluja hän seuraa ja mitä kommentoi ja vielä millä tavalla kommentoi. Tämän jälkeen aletaan syöttää samanmielistä  propagandaa ja hakea ”tykkäyksiä” tietyllä tavalla kirjoitettuihin kommentteihin.

Näin alkaa aivopesu ja vaikuttaminen. Hyväntahtoisesta, vaikkakin kriittisestä ihmisestä tehdään vaivihkaa hyödyllinen idiootti, jonka avulla ja jonka kautta saadaan omaa agendaa levitettyä. Hyödyllinen idiootti alkaa omien kirjoitustensa ohella jakaa myös tuntemattoman henkilön mielipiteitä ja kirjoituksia. Verkostomarkkinointi otetaan sananmukaisesti hyötykäyttöön.  

Mitenkähän homma mahdettiin hoitaa keltapaitojen kanssa Ranskassa? Kuinka pitkään siellä tehtiin myyräntyötä ja kuinka laajalle vaikuttajaverkosto oli levinnyt?

Vajavainen viranomaistiedote on oivallinen kasvualusta huhuille, joiden tarkoitus on nakertaa viranomaisten uskottavuutta. Tämän takia ja tästä syystä se ensimmäinen tiedote pitää olla mahdollisimman kattava. Jos on asioita joita ei voi tiedotteessa kertoa, olisi syytä kertoa mitä jätetään kertomatta ja mistä syystä. Ihmiset ymmärtävät  kun se sanotaan suoraan. Näin kukaan ei pääse vääristelemään tiedotteen sisältöä.